13.11.2005 г., 14:13 ч.

Капан за пеперуди 

  Поезия
1009 0 5
Спомен докосва горещото, топлото лято.
Не свирят щурци минута преди зазоряване.
Безброй пеперуди белият вятър подмята,
по дланите кацат, поглеждат ме и се стопяват.

Над речния лед не летят водни кончета.
Слънцето свети студено, дори мразовито.
С бели листи са храсти, дървета и клончета.
Черни врани самотно край пътя прелитат.

В моята стая, загърбил студеното време,
паяк мрежи плете в тишина денонощно.
Сетен звън на комар в тях ще простене.
В съня ми пчели ще жужат над цъфтящи овошки.

© Найден Найденов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??