5.08.2008 г., 11:11 ч.

Капан за сънища 

  Поезия
701 0 1

Ако ме потърсиш

в сънищата ти -
ако ме откраднеш

от необичащата те страна,
и ме прекопираш и оцветиш за теб -

аз ще съм заспала своя сън...
Дори и да ми даваш себе си,

осезаем като летен ден -
неоткраднат и обичан,

от орисниците ми дарен...
"Твой съм...", да ми казваш -

загубил се, откраднат 
от спящата до теб жена -

дори и себе си да прекопираш,

да оцветяваш себе си за мен...

да съм пожеланата ти нежност

и тъга по юли...

чаено листенце,

съживено

в каната с гореща вода -

като вдъхновение...

Аз ще съм заспала в твоя сън и

може би ще те тъгувам...


04.08.08

редактирано на 21.8.2010

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??