19.02.2005 г., 14:20 ч.

Капчици любов 

  Поезия
894 0 2

Весела засмяна
с пурпурна премяна
любовта при мен пристига
завърта се и пак танцува
в лапите си тя ме хваща
и с песни ме залива
подсвирква си и тананика
танца на нощата въздига
с въздишка нежна ме привиква
игра за нея е това
със страстите човешки.
Ритъма смени
римата я замени
танцът продължи
и танцува тя
и с усмивка весела успя –
някак ме усмя.
Желание за радост
заедно със нова младост
весело игриво
с нежност ме дари,
дори лекичко сръдливо
по челото ме удари.
Тъгата в мен изпи
със свойте, нежните очи.
и весела засмяна
със игривата премяна
пак съмичък ме заряза,
но целувчица ми подари
любезно усмивката ми замени
сега стоя, усмихнат до уши
и римички редя,
капчици любов.

© Димитър Попов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ами какво да ти кажа то повече няма какво чакай само да избърша капчиците, че съвсем се разкапа и да сложа нова чаша да си ги събирам
  • Емоционално ... капе от любов ... красиво е
Предложения
: ??:??