22.04.2009 г., 18:15 ч.

Капка, но каква? 

  Поезия » Любовна
599 0 1

 

        Капка, но каква?

Всеки път, когато ти

погледнеш ме с очи

така студени, правиш

моето сърце -

облак ледено парче.

 

Всеки път, когато аз

погледна те с очи

така горещи, виждам

твоето лице,

като мокро патешко перце.

 

Всеки път, когато ти

докоснеш ме с ръце

така студени, будиш

в моята душа

скрита капка - но каква е тя ?

 

Всеки път, когато аз

докосна те с ръце

така горещи, топи се

в твоята душа също капка като моята.

 

Когато огънят е в теб,

разтапя  всичко ледено.

Когато ледът нахлуе в мен,

смразява всичко огнено.

 

Така че, най-добре си стой

затворена в квадратче лед.

Не позволявай ти на мен

да бъда вечно в твоя плен.

© Васил Найденов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??