КАПКАТА
Капката наглед е твърде малка,
силата ù сякаш че е жалка.
Капката страхотна сила крие,
почне ли безмилостно да бие.
Слънцето с лъчите ù помага,
вятърът със нея лудо бяга.
Тя пробива даже и гранита,
разгромява силата му скрита.
Думите са капките поройни,
бият като със куршуми бойни.
И човекът твърд като скалата,
пада като бор отсечен на земята!
© Анка Келешева Всички права запазени