12.09.2011 г., 0:09 ч.

Карай да върви 

  Поезия » Хумористична
736 0 13

 

 

КАРАЙ  ДА  ВЪРВИ

 

Тази вечер се погледнах във очите

на несветеща звезда.

Сам себе си замислено попитах:

„Е, видя ли се сега?”

 

Край мен подскачаха немирно

щастливи пламнали лъчи –

играчки за деца наивни.

„Такъв, какъвто си и ти” –

си казах и извиках силно:

 

„Абе, Ачо, карай да върви!

Весели хора, весел живот

като притча излята от фея.

Всеки е бог и талант, и деспот.

Да не би само ти като скот да живееш?”

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??