16.04.2017 г., 1:22 ч.

Карамба 

  Поезия
383 1 4

Дошъл испанец да почива
на българското ни море.
Научил думата " красива"
и питал трудничко "къде".
Танцувал вечер яко самба,
денят проспивал след запой 
и често думата "карамба",
за всяко нещо ползвал той.
Ала веднъж в една машина,
от соца явно, но такси,
дочул "карамба" и застинал.
"Испанец кара може би?
Но всичко друго непонятно!
В България отдавна, май е?
Щом свършиш разговорът, братко,
със родна реч ще те омая..."
Не предполагал този мачо,
че " карам ба" са наши думи
и преводът от селски, значи,
че си шофьор и връткаш гуми,
че ругатнята е професия,
във тази мъничка страна,
че " карам ба", не е агресия,
а повод е за веселба...

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??