20.12.2009 г., 0:57 ч.

Кариерата 

  Поезия » Бели стихове
553 0 0

             КАРИЕРАТА

 

Бях в дупката:

сивочерни и стръмни,

студени и страшни скали,

които са се разпространили

наляво, надясно... от вси страни.

Отгоре - железен кръст

стои сякаш от началото

до края на битието.

А долу - дръвчета,

които не дават плод.

Буци пръст и кал, спечена като павета.

Току-що поникнала зелена трева,

между камък и камък

се опитва да заличи спомен злокобен.

Но - Уви! - КАРИЕРАТА е това...

 

                                                                 Елена Панталеева Бартенева/Йовевска

                                                                  гр. Ловеч

 

© Елена Йовевска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??