КАРИЕРАТА
Бях в дупката:
сивочерни и стръмни,
студени и страшни скали,
които са се разпространили
наляво, надясно... от вси страни.
Отгоре - железен кръст
стои сякаш от началото
до края на битието.
А долу - дръвчета,
които не дават плод.
Буци пръст и кал, спечена като павета.
Току-що поникнала зелена трева,
между камък и камък
се опитва да заличи спомен злокобен.
Но - Уви! - КАРИЕРАТА е това...
Елена Панталеева Бартенева/Йовевска
гр. Ловеч
© Елена Йовевска All rights reserved.