25.10.2007 г., 13:58 ч.

Карнавал 

  Поезия » Друга
946 0 27

Превърнаха се дните в карнавални,
със маските - стандартни атрибути.
С костюмите - комични и парцални,
с обувките на босо пак обути.

С мечтите, отпечатани по пръсти,
в следите си от шарени памуци.
В завеси димни, лепкави и гъсти.
Заровени в ненужните боклуци.

И все безспирно, в пъстри въртележки,
калейдоскопно времето въртяха.
Зад гримове размазани и тежки
те, дните, неусетно остаряха.

Оставаха в забравени балони,
в зениците, по детски разширени.
В сладникавите евтини бонбони,
в усмивките, гримасно разкривени.

Във захаросан карнавал - да топлят
с очакване фанфарно. И поредно.
И скрита доза щастие да чоплят
в откраднат цветен празник. За последно...

 

25.10.2007 г.

Дарина Дечева

© Дарина Дечева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??