КАРТИЧКА ОТ ЗИМНА ВАРНА
Цял ден на Петте кьошета дълъг зимен вятър шета,
три оранжеви Айшета суркат дрипави метли.
Листопадът – без насита! – вихри бясна компарсита,
настървено псе връхлита – лае бързите коли.
Няколко бакшиша мръзнат във седалките си възнак –
сигурно им се изплъзна и последният клиент.
Върху рокля с тюл дантела травеститът пред хотела
тури шик букле фланела, пална и цигарка "Кеnt".
Със моторите "Yamaha" – друмници без дом и стряха,
три ченгета профучаха! – дявол знае накъде.
От джебчийка по-коварна! – откъм гарата товарна –
с пътническия за Варна просто зимата дойде.
20 ноемврий 2021 г.
гр. Варна, 16, 30 ч.
© Валери Станков Всички права запазени