14.04.2009 г., 20:25 ч.

Картина 

  Поезия » Друга
543 0 0

Пътуващи облаци,

парчета памук,

плаващи по хоризонтите на слънчевата палитра.

Лица на старци -

сиви скулптури на времето.

Сенките на скитници -

като птици, оплетени в мрежите на вятъра.

Самотниците -

празни гробове сред мрака.

Любовниците -

розов наркотик под завивките в леглата ни.

Светът -

ловец на щaстие,

забил стрелите си в очите на нещастниците.

Смъртта -

съдия в трибунала на времето.

© Делян Пенчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??