23.12.2023 г., 20:18 ч.

Картина исках да ти нарисувам 

  Поезия » Любовна
205 5 5

 

Картина исках да ти нарисувам,

да разбереш от нея що е в мене,

градина райска, на която се любувам,

неподвластна на беда и време.

 

Но не посмях да хвана четката в ръка,

седи на рафта в прах, самотна,

остана празна ленената канава,

както е душата ми без теб, сиротна.

 

А ако знаех, че за миг дори ще мога

до твоето сърце чрез нея да достигна,

бих забравил всякаква тревога

и бих рисувал с дни, докато стигна.

 

Но там за мене място знам, че няма,

гост неканен съм за теб в нощта,

затуй на рафта четка прах събира,

остана празна ленената канава.

© Nebula Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??