21.12.2007 г., 11:54 ч.

Каручка със задачи  

  Поезия » Хумористична
894 0 26
 

 

В утрото със дъх отронен,

през прозореца отворен,

гледам падащи листа,

проясняващи ума.

Със каручка от задачи

мисълта ми пак закрачи

по утъпкан коловоз

с цвят на тъмен абанос.

И се мятам на колата

(не на Ягата метлата)

и политам във захлас

къмто офиса завчас.

Там каручка разтоварвам,

плявата си аз пресявам

и залавям се с сеното -

инак много ще се пОтя.

И си казвам на главата:

„Ех, Кристино, клета сянка,

дето не те хваща дрямка,

где ти бе на теб ума

когат момък си избра?

Да е хубав ти държеше,

а край тебе се въртеше

Кубадинскова родА

с много хубава парА...

Ала горда си и нека

да си ходиш като щека,

сякой ден да се тормозиш,

кат магарето да носиш".

 

:):):)

© Криси Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??