23.05.2008 г., 9:27 ч.

Катарзис 

  Поезия » Друга
709 0 17
Ослепяла светкавица
изпод облак дере
на сърцето ми
нишките скъсани.
Онемяла от болка,
песента ми ще спре
посред друми,
на жалост обречени.
Неудачно от яловост,
това сиво небе
днес не ражда
в душата ми полети.
От пустинност сухрея,
а се давя
в потопа си
на небликнали
в мен дъждове...
Светлолики звездици
се прекършиха
в дните ми,
като круши,
нападали в яма.
Бяла чайка, пищейки,
раздели се с крилете ми
и кръвта ми засъхна
в недописана драма.

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??