Има два начина да станеш добър.
Единият - когато си влюбен.
А другият, когато в един коридор
очакваш една диагноза.
Когато си целият в лепкава пот
и плуваш в море от тревоги.
Когато пред теб е един кръстопът
и всичките пътища в Пъклото водят.
Тогава забравяш, че бил си "герой"
и задници ритал си смело.
Какво не би дал днес за малко покой -
и слава, и вирнато чело.
Е, добре де, май размина се пак,
камбани ще бият по-късно.
Само час бе нужен на житейския път
да премине пред погледа тъжен.
Никой не знае с колко живот
дарен е в тефтера небесен.
И по-добре е вместо зъл идиот
да бъде със нещо полезен.
Кушел
http://kushel.blog.bg/drugi/2013/10/09/izbirai.1189953
© Куш Всички права запазени