Секна дъхът ми,
сърцето замлъкна за секунди,
а беше се качило до гърлото ми
и пулсираше с неравномерни тупкания.
Нямаше време за реакция,
не можех да мисля, дали не е поискало да спре -
сърцето ми - неочаквано "запецна",
душата ми се скри някъде из мене...
И замлъкна всичко -
за секунди избяга всеки звук,
всяко усещане, съзнанието ми.
Беше страшно... катастрофира сърцето ми -
благополучно уцели то твоето...
© ГАЛИНА ДАНКОВА Всички права запазени