17.05.2008 г., 21:23 ч.

Като фея 

  Поезия » Любовна
757 0 1

Ще си сложа звездна огърлица

и корона от една луна.

На крилете на незнайна птица

ще пристигна в Твоята земя.

 

Ще си сложа слънце във очите

и ще го скрия в облачна пижама,

да ти го носи вятърът през дните,

в които може да ме няма.

 

С ръцете си ще взема пламък -

ще дойда боса да ти го даря.

Сълзите си ще ги превърна в камък.

Ще дойда гола в Твоята земя.

 

Ще дойда истинска! Небесна фея,

надничаща през сребърна мъгла,

ще гледам как все още ме сравняваш с нея

и ще се радвам!... Или ще тъжа.

 

Ще се превърна в пухче от топола,

като снежинка ще се разтопя,

щом те докосна доверчиво гола,

в ръцете ти ще искам да умра.

© Миглена Цветкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Оле! Браво! Много ми хареса! А човекът, за когото е написано,трябва да е много щастлив, защото е голям късметлия! Поздрав!
Предложения
: ??:??