19.07.2017 г., 8:04 ч.  

Като птица 

  Поезия » Любовна
724 1 1

             Като птица

 

Като птица устремена в висинето

аз към тебе цял живот летях.

Дори да беше спряло ми сърцето!

Дори да бях извършил тежък грях

всичко туй не щеше да ме спре!

 

В хияди огньове бих горял!

Като Атлас подпирал бих небето.

Душата си на Дяваля бих дал.

Дори да бях преплувал и морето

всичко туй не щеше да ме спре!

 

Сега към теб протягам аз ръце

и моля те за прошка и за обич

и топлина за моето сърце

защото той, човек, без тях не може!

Останалото всичко е лъжа!

 

1987г.

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво, Гога! Много е хубаво! Човек наистина, не може без тях!
Предложения
: ??:??