15.02.2024 г., 10:35 ч.

Kато разпръсната от вятър дюна 

  Поезия » Любовна, Еротична
161 2 2

Отдушникът на сушава реалност
са само тези простички слова.
Запазеното право на това,
в съня ти да се вмъквам най-нахално.

 

Да милваш нежно тръпнещите струни,
в които нотите, като цветя,
кълнат. И цяла нощ да посветя,
на теб и стих, и песен помежду ни,

 

родили се от всичко неизпято,
което с ярост сушата ни взе,
поставям тихо в твои те нозе,
оазисът. Ни есен, нито лято,

 

не е сезонът, който ти дарявам,
дори и да е само сън сега,
без сушата и сивата тъга...
Щом съмне може би ще наболява,

 

като разпръсната от вятър дюна
и спомен, който пясъкът зари
тя – жаждата ни – будна до зори...
Дъждовни струи щом града целунат.

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??