6.11.2007 г., 23:15 ч.

Като в приказка... 

  Поезия
841 0 9
 

 

Видях я... танцуваше с Вятъра.

Видя ме и тя...

Усмихна се,

изгря слънце в душата ми.

Дойде с блус дъждовен Пролетта.

 

Щом вятърът утихна,

прегърна я... Лятото.

Облече я в нежнозелени листа.

Разляха живот във чаши кристални. 

Със смеха си... събудиха Света.

 

 

Изпрати залеза Луната и

повика Есента 

да завие с топлото си одеяло

Лятото и Пролетта...

С листа, пурпурнокафяво-жълти

покри се цялата Земя... и заспа...

 

Сънуваше...

Нея... Зимата...

бялата фея, обичаща Студа...

как идва  по снежна пътека

със любимия си под ръка...

© Весела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??