29.09.2017 г., 21:06 ч.

Като за последно 

  Поезия » Друга
396 0 0

Ти ми преряза крилете.

Бавно и сигурно

ме превърна в мишена,

по която се целят сега ветровете,

а отвътре яде ме гангрена.

 

Ти ми преряза крилете.

Аз ти помогнах учтиво.

С наивност,

с мълчание,

с безропотност.

Позволих ти да бръкнеш дълбоко

под булото скромно на душата ми.

Да превърнеш верността ми в локва,

в която, похабена хлипа красотата ми.

 

Позволих ти!

И сега съм в плен на вината.

Всяка вечер,

всеки ден

ме пронизва нейното жило.

С помътнели очи и обречена.

На колене съм,

а край мене... мъртвило.

 

Няма да спреш!

В ръцете ти бледи

са ножът и хляба.

И с вярата в Бога

не ще ме съзреш –

аз съм толкова слаба!

 

И с последните сили

пак в живота се вричам.

И не търся за ден покаяние.

Стига ми това, че обичам

без посока и без разстояние.

 

/дианнна/

© Диана Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??