20.10.2013 г., 14:02 ч.

Като залива тиха 

  Поезия » Любовна
1263 0 24

 

Когато се спусне неочаквано края

край онази бреза, до последния знак,

без да те търся, аз вече ще зная,

че си много наблизо, в сърцето ми пак.

 

Ще те усещам във пулса забързан,

кончето младо, което препуска навън.

Ръце като вятър в резето ще плъзнеш

и ще вземеш парченце от нашия сън.

 

Като залива тиха ще си в мойта сълза.

В смеха ми ще влезнеш със звън на китара

и ще легнеш в листата на тази бреза,

която порасна край нашата гара.

 

Днес си любов, очакване и спомен от ласка.

Заби се във мен. Корен от брезичката дива.

Боли ме за теб. И дълго, дълго ще ме стряска.

А за обичта, какво... утре с първия влак си отива.

 

 

© Димитър Манолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??