8.10.2008 г., 16:35 ч.

Казабланка 

  Поезия » Любовна
643 0 1
 

 

 

Уморен от болезнени спомени,

перчемът ми се разхожа на воля.

А аз усещам стрелите -  въпросите,

що отново душата ми тровят.

 

Плачът все още пълни очите ми,

налети със парещи сълзи,

които изпълват пак дните ми

с черно, като опал кадифе.

 

Отпивам по малко от кафето си,

прецеждам го през прошарен мустак,

еспресо - ароматно и истинско,

то вгорчава живота ми пак.

 

Бароково щедро окастрям мечтите си

и приземявам високия полет.

Оставам във властта на дните си -

желан и неискан, душевно богат и самотен...

© Яни Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Лир. герой страда, но с достоинство!
    Хариса ми, привет!
Предложения
: ??:??