13.10.2013 г., 15:30 ч.

Казино на суетата 

  Поезия » Любовна
600 0 8

Казино на суетата

 

Добре дошла в моя свят на суета.

Отпусни се, настани се..

нищо, че за кратко ще си тук -

нека създадем спомени един за друг.

 

Знам, почувства се като вкъщи -

тези забавления и на двете са присъщи.

Покварени от чувствата за достояние

предизвикваме навсякъде буря от страдание.

 

Арогантна си така -

не се залъгвай, че ще успееш и сега!

Няма да разбиеш тоз трезор -

поставила съм го под стриктен вътрешен надзор.

 

Ще си поиграем с заровете на съдбата - 

като всеки път, само че сега един с друг.

Давай, първа ще си ти.

Хвърли, да видим кой ще победи.

 

Първо ти, а после съм и аз.

Ще се надиграваме така,

докато не опустее нечия душа..

да проиграем нечия съдба!

 

Коя е Афродита, а коя е и Ерида?

Знаем, няма никакво значение.

Заложили сме твърде много -

грандиозното си самоуважение.

 

Атина - богинята на честната война,

не ще намери място между нас сега.

При нас Арес ще се възцари

и хаосът ще ни покори.

 

Играй докрай - не се отказвай...

тънкостите на измамите показвай.

Хазартни личности сме ний сега

в казиното на болна суета.

 

Какъв залог оставяш ми -

сърце или пари?

Мислеше, че нямаше да стигнем чак дотук, кажи?

Всичко или нищо, знаеш го, нали?

 

Някой със сълзи ще прекрачи прага

и сломен, и разорен ще напусне ада.

Сълзи - не от разбитото сърце,

а от гордост опустошена от нечии ръце.

 

А сега се помоли за тез ръце - 

нека да не бъдат моите!

Пък аз ще се надявам да са ТОЧНО ТЕ!

© Аделина Асенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??