30.07.2007 г., 14:49 ч.

Кибиците ( Призма 43) 

  Поезия
688 0 3

Кибиците

На Огъня в зрялата възраст,
закопнели за дъжд рамене,
изтъкани от смелост и дързост,
танц извиват. Самички са те.

Нито виждат, ни чуват. Не сещат
на Жаравата страшната мощ.
Не за себе си! Нас да посрещне,
Бога молят в святата нощ...
*
А Кибиците тръпнат... (И плащат.)
Виждат само, що виждат очи.
Не.
Не виждат, що силно разклаща,
нестинарските, обгорени Души.
*
Там...
На Огъня в тихия залез.
Там угасват последни звезди.
От отблясъци верни запалена,
мойта българска кръв не мълчи!

17 Януари 2004, Ломбо Есте

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??