12.10.2018 г., 8:40 ч.

Килим от листа 

  Поезия » Любовна
833 0 0

Килим от листа, килим от листа

и две сърца сред жълтите дървета. 

Ах, как вали, вали любовта

и сипе се тя в душата на поета. 

 

Килим от листа сред пъстра дъга, 

в красива гора от жълти дървета, 

мечти, красота, любов, светлина, 

път в цветовете на нежни лалета.

 

Килим от листа, килим от листа, 

рисува художник с молив в ръка, 

говори поет с медена уста

и накрая шедьовър, миг в нежността. 

 

Килим от листа,  килим от листа, 

звучи като някоя хубава песен. 

Ах,  че не спира, вали любовта

само когато,  когато е есен. 

 

 

 

© Иван Бодуров Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Моя златна есен »

25 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??