20.04.2019 г., 0:03 ч.

Килимарки 

  Поезия » Гражданска
559 0 1

Килимарки


Взират се във нишките очите,
пръстите се мушкат с бързина.
Тупиците тупат, тупат в ритъм
И създават чудна красота!

Уморените ръце не спират
и рисуват с преждата цветя.
Сръчно канурите се провират
И извайват хиляди слънца

Тъй отколе тук тъкат килими
баба, майка, дъщеря, сестра.
Вплитат приказки за самодиви
И творят неземна красота!

Майсторките, вещи килимарки
пеят песен и килим сноват
и редят една след друга шарки,
и тъкат, тъкат, тъкат, тъкат!

 

18.04.2019 г.

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??