28.05.2008 г., 10:54 ч.

*** (Кипърски момичета...) 

  Поезия » Друга
750 0 9
***
Кипърски момичета - красиви
наследнички на Афродита -
с бедра от мрамора по-гладки,
с очи подобни на маслинов лист
и с устни с ароматен дъх на ягоди.
Като нощ от раковините излизате,
когато спи морето в дълбините си.
Страстта ви е прозрачното око на сепия,
а танцът ви - невидимият вятър,
носещ топлина от камъните
на този малък остров сред водите,
между всичките религии - флаг самотен
на затънал в плитчините кораб.

© Константин Делов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??