Всеки кладенец има сърце
=====================
Този кладенец няма очи
и не знае, че има небе,
затова от години мълчи
в нещо свое дълбоко вглъбен.
Самотата му топли врабец,
който идва да пие вода
безсезонно щастлив и напет.
— Покажи му, врабецо, света!
Разкажи му, че птици летят,
а небето е синя река,
златна мида е всяка звезда,
а пък слънцето – огнен бокал.
Подари му небесно перце.
Всеки кладенец има сърце.
Цвета Иванова
© Цвета Иванова Всички права запазени