21.11.2008 г., 20:12 ч.

Клетва 

  Поезия » Друга
530 0 1

Клетва

Заклех се да се променя -

заклех се, че във друга ще се преродя

и между себе си и "друга "се изгубих -

в огледалото е нещото, което сътворих -

безчуствено, безсъвестно и дръзко,

то не обича, не мечтае и не плаче.

Погледнах се и се уплаших -

сгрешена клетва, грешен образ,

Лице без израз, сърце без душа -

такава ли бе моята клетва?

В това ли трябваше да се превърна -

чудовище, което от себе си се плаши?

Виж ме, вижте ме всички -

това съм вече аз...?

Такава ли ме искахте -

такава ме направихте сами?

Заклех се да се променя

и сама в проклятие се претворих.

Сега от сълзите и болките ви черпя сили,

а любовта ви - сякаш изтъркан виц -

клетвата такава ме направи,

не образ на човек, а грешка...

© Даниела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??