Някои мразят го клишето,
но ни мами то „проклето".
Кат на скарата кюфтето,
де цвърчи със глас напето.
То е старо и народно.
Винаги във грях, виновно.
Някога било е модно
и любимо,и гальовно.
Днес го хулят вси поети
по тавани, по клозети...
Яжте си го крем брюлето*!
Ний обичаме кюфтето!
© Хари Спасов Всички права запазени