23.02.2024 г., 20:43 ч.

Клошар 

  Поезия » Друга
89 0 0

Клошар
         „Мечтая да съм беден”
              Дамян Дамянов

В тази джунгла
    отдавна за клошар тренирам,
със клисав хляб,
    солчица
        и кофичка млеко!
В празната кесийка – 
    парица не намирам,
но няма да сведа
    набразденото чело,
във кофите с боклук – 
хартийки да събирам,
    че гордост блика – 
            макар клошарското 
тегло.

26.6.2019 г.
Стоян Койчев – Шани 

© Стоян Койчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??