КЛЮЧ И КЛЮЧАЛКА (+ 18)
Автор - Величка Николова - Литатру
Усмихна се Слънцето днес,
почувствало Южния Вятър.
А той ни съобщи блага вест:
- Пристигна тук вече театър,
със сцена, с цветенца безброй,
ще пръскат омай, аромати.
Ще има любовен двубой,
над сто персонажи познати.
Ще пеят за минали дни,
за завист, любов и падения,
царували в разни съдби,
довели до ред прегрешения!
Щом падне завесата – в миг –
Любов в домовете навлиза,
крака ще разтвори и… вик –
ключът във ключалката влиза!
*
От книгата "Пролетта е момък"
Литатру
© Величка Богданова - Литатру Всички права запазени
Поздрави!
Литатру