3.04.2011 г., 21:21 ч.

Книжки 

  Поезия » За деца
555 0 4

Ч е с Т и Т    П р А з Н и К!

 

 

 

Чудно рисуват
шарени книжки,
светло лудуват
в детски очички.

Пеят, подскачат
там две врабчета,
викат, закачат
щури зверчета.

Изворче живо
весело блика,
славей красиво
пак чурулика.

Таз чучулига
все му приглася,
пърха и мига -
двора оглася.

Котето тича,
разнася конец,
слънце припича,
ухае синчец.

Дъхаво лозе -
с гроздове тежки,
бодлива роза
с червени дрешки.

Мечето лапа
тайно медеца,
в храстите свири
нежно щуреца.

Звездички мили
греят в небето,
Сънчо завил е
даже морето.

Светло лудуват
шарени книжки,
чудно рисуват
в детски очички.





________________________
картинка: media-marketing2010

© Агапея Полис Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??