17.05.2015 г., 0:00 ч.

Кое е най-доброто 

  Поезия » Друга
396 0 4

                                                             Кое е най - добрато

                        

                                                      Предприятията ги закриха.

                                                      Към мене няма интерес.

                                                      Годините за пенсия увеличиха,

                                                      а тялото ми влезе в регрес.

                            

                                                      Да отида в Банско, на морето,

                                                      но кой ти иска сбръчкана стафида?

                                                      По добре на Беклемето

                                                      да се цаня пастир ще ида.

                                                    

                                                      След кравите или овце!

                                                      Кое е най-доброто?

                                                      Все тая, тяхното млекце 

                                                      чисто не отива в обществото.

                                     

                                                      Ще тръгна из Балкана с овцете,

                                                      по дирите на дядова дружина.

                                                      С кавал в ръцете 

                                                      ще ,,възхвалявам" моята Родина.

                         

                                                      Как народът двадесет и пет години

                                                      бори се за демокрация,

                                                      но само близки и роднини

                                                      блажени са в тая нация!

                                

                                           

 

© Никола Яндов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря за взетото отношение, Стойне!Бъди жива и здрава!
  • Чета творбата ти, Никола и мисля къде биха те взели на работа
    "Сит на гладен вяра не хваща".Никой няма да те вземе, пък и толкова много гладни търсят работа.Искам да те посъветвам, но сигурно ще сгреша.Търси - на слука!Дано денят да бъде поне добър!
  • Лошото е, Таня,че за обектите понятията са непознати, но за тия, които им дърпат конците са познати и моето мнение, не ангажирайки никой с него, е, че умишлено се прави!
  • В отговор на послеписа ти
    Не знам защо! Може би защото толерантността е равна на човечност, две понятия, почти непознати за обектите на възмущението ти.
    Може и да ни упрекнат, Никола, и сигурно ще го направят! Поколенията...
Предложения
: ??:??