7.04.2010 г., 8:20 ч.

Коефициент на полезно действие 

  Поезия » Философска
971 0 6

Зелени сърца, потъмнели съмнения,
неузрели надежди и подмолни копнения,
част една егоизъм на три части заблуда,
различаваш ли здравето в цялата лудост?

Седем пъти грешиш, разкаяние няма,
колко пъти подхвърляш думи празни в замяна?
Със душа на тийнейджър и очи на мъртвец,
полезен колкото бръмбар, със страстта на молец


изяждаш живота - ден след ден, час след час.
Някой вика отвътре, заглушаваш гласа.
И след миг се събуждаш все така неузрял,
но животът е минал. Е, добре ли поспа?

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??