12.08.2009 г., 22:56 ч.

Когато бавно ти отнемат свободата 

  Поезия » Философска
494 0 4

Когато бавно ти отнемат свободата

 

Когато закони те в ъгъл притискат,

когато заплатата банка ти вземе,

когато робот да си свише поискат,

тогава готви се – за битка е време!

 

Когато ти някой отнема правата,

когато те лъжат за верния път,

когато те карат да свеждаш главата,

тогава за бой е настъпил мигът.

 

Когато те тровят с лекарства токсични,

когато ти мозъка с думи промиват,

когато ти влязат в пространствата лични,

тогава се флагове бойни ушиват.

 

Когато ограбват душата ти чиста,

когато заплашват и таз’ на децата,

когато убиват у теб оптимиста,

тогава дошъл е редът на войната.

 

Когато за изход не виждаш табела,

когато зазидат на входа вратата,

когато секат ти надгробната стела,

тогава стани и заритай стената!

 

Тогава вдигни се и с воля щурмувай,

дори да си счупиш в нея краката!

Със зъби и нокти, до край, атакувай

дорде си не върнеш ти свободата!

© Марин Цанков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??