8.02.2007 г., 18:49 ч.

Когато чета 

  Поезия
509 0 4

Потапям се в море от думи,

в гора от букви търся брод,

катери се по страници ума ми

във търсене на друг живот.

 

Аз бродя по поляни от абзаци

и стъпвам по пътеки-изречения.

Почивам си на препинателните знаци

и търся техните значения.

 

И образи зад думите изникват,

движения зад всеки параграф,

картини като извори избликват,

сякаш щракнати от фотограф.

 

Аз виждам цели филми в тези книги,

които с удоволствие чета

и няма бариери, няма диги

на знанието към света

 

Във други светове аз дишам

когато се потапям в книжнината.

И никой том не е излишен

когато в него виждам

с в е т л и н а т а.

 

Подхождам със любов към всяка книжка,

към всяка възхищение питая

и всяка аз завършвам със въздишка.

Обичам да чета и да мечтая.

© Маргарита Дянкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви, отново
  • Много хубав стих!!!

    Продължавай, поздрави
  • Мерси отново. Това стихотворение го писах края на ноември мин. год, но го планирах много преди това. Аз наистина обичам книгите, точно защото те предоставят възможността човек сам да си представя картините в историята и така да развива въображението си(както и речника и духовната и интелектуална култура).
  • Много хубаво стихотворение-много ми харесва! Браво!
Предложения
: ??:??