16.01.2011 г., 17:40 ч.

Когато дойде есента 

  Поезия » Любовна
1159 0 20
Когато стане мрачно и студено
и времето, кръстосало стрелки,
откаже да те подари на мене,
събуй ината си прашасал и тръгни

към тази пожълтяла обич, дето
дори насън отказваш да дадеш.
Тя още чака – стихнала, проклета,
настръхнала като изплашен таралеж...

Ти тръгвай. Аз... не знам дали е късно,
но вечността минути не брои.
Подай ръка. Ако не я откъсне,
все още има шанс да я опитомиш.

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??