3.05.2024 г., 15:27 ч.

Когато дойде тя 

  Поезия » Любовна
103 0 1

 

Когато дойде тя

 

 

Ще дойде някой ден при мене тя,

ще ме погледне с поглед уморен

и бавно ще ми подаде ръка!

Ще ми прошепне: хайде тръгвай с мен!

 

Така ще свършат земните ми дни,

ще тръгне с нея моята душа

нагоре, към безкрайни висини

да търси тя покой и светлина!

 

Ще се превърне в мъничка звезда

в безкрая между хиляди звезди!

Сред всички тях ще бъде тя една

и на небето ярко ще блести!

 

Животът беше толкова красив,

изпълнен със любов и със мечти!

Обичах и със обич бях щастлив!

Обичах аз до болка и сълзи!

 

Сега душата ми пое натам!

Къде ли ще я отведе - не зная!

И вече тук, сред облаците знам,

че дълтго е пътувам към безкрая!

 

03.05.2024 г.

 

 

 

 

 

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Някой ден ще дойде за всеки от нас.
Предложения
: ??:??