24.05.2022 г., 10:35 ч.  

Когато е любов 

  Поезия
211 1 5

 

Татяна Г. Денева и Таня Мезева

 

Не се забравя лесно любовта, 

когато е изгаряла душата... 

Когато смисъл жизнен е била

и огън див бушуващ във сърцата.

 

Не се забравя! Доживот е тя,

щом бяла птица е била в небето,

когато е летяла в свобода

и с порив див е срещала морето.

 

Дори ти сто пъти да я отричаш, 

щом истинска е, догми не признава. 

Крещи със цялото си същество -"Обичай!" 

и всяка грешка с лекота прощава.

 

Защото... няма грешки в любовта. 

тя само е урока, който учим. 

Прегърнем ли я нежно... на мига

безценен дар от нея ще получим.

 

Дори когато е далеч от нас, 

физически дори да не присъства, 

тя винаги остава си компас

за най-мечтаните човешки чувства.

© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??