25.03.2008 г., 22:08 ч.

Когато любовта връхлети 

  Поезия » Любовна
1235 0 13
Събирах със години в бели пазви -
мъдрости, съвети, благи думи,
от клетви и магии се опазих,
от лудости погрешни и безумни.

Никога не се обръщах скришом,
надничайки в ръцете на живота,
с пълни шепи свободата вдишвах -
бях безстрашна, за света готова.

Моят замък бе непревземаем -
кулите му стигаха небето!
Но кой открадна ключа таен
и затича право към сърцето?

Само за секунди бе сразена,
обучена с години вярна стража...
И победителката беше победена,
без да може думичка да каже...

© Васка Мадарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??