3.06.2011 г., 12:01 ч.

Когато не сме заЕДНО 

  Поезия » Любовна
1597 2 12

Пак съм аз...

Преживях пролетта и цъфтежа и

луда страст

и обрулена плът след копнежа ù...

 

Пак съм аз...

В лятна пещ доизгарят недрата ми

съвестта

рови някъде с ръжен в душата ми.

 

В дъхав мрак

сещам себе си - скрита във спомени

Лепкав злак

тегне с болка сред сухите корени

 

Пак съм аз...

Морна птица почива в надеждата

Зее паст

и пред взора поглъща стремежите

 

Пак съм аз...

Несломими криле са настръхнали

мъртъв глас

шепне с укор през устни изпръхнали

 

Пак съм аз...

"НИЕ" - бляскаво гръмко измамено

сляпо в прах

гние някъде с брадва ударено

© Силвана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??