11.06.2023 г., 11:04 ч.

Когато падне здрача от небето. 

  Поезия » Философска
230 3 5

Когато падне здрача от небето и се изтрият всичките сълзи.
Ще съблека аз мъртвият поет от мене, и ще го оставя настрани.
Когато ме попитат от къде си, и на къде отиваш ти.
Аз ще отвърна, че от никъде съм вече и знам, че съм за няма на къде.

Оставил настрана неволи, копнежи, болки и тъги.
Ще съблека аз мъртвият поет от мене.
Тъй както времето захвърля настрани един ненужен спомен.

И дано да няма нужда да говорим за нови рани, да ровим старите ни грехове.
За прекършените си съдби и за снаряди.
За колко хора днес заровихме в земята по която ходим.
И която, като всяка родна майка все още ни търпи.

Тъй както слънцето се ражда в тъмнина, а тъмнината после става светъл ден.
Върти се кръговрата на света и аз въртя се заедно със него.
И няма да тъгувам за излишни думи, за нищо от това, което е било.
Което е било - било е, то е ясно.
Ала живота, хора е сега.

Дано когато падне здрача от небето, и се изтрият всичките сълзи.
Дано тогава да забравим всичко лошо.
Дано тогава да забравим всичко лошо, което сме били.

 

Когато падне здрача от небето, и се изтрият всичките сълзи...

Дано съм жив...






 

© Svetoslav Vasilev Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Бях тук. Благодаря.
  • "Когато падне здрача от небето, и се изтрият всичките сълзи...
    Дано съм жив..."
    Амин!!!
  • "И няма да тъгувам за излишни думи, за нищо от това, което е било.
    Което е било - било е, то е ясно.
    Ала живота, хора е сега." Добре си го казал. Едно умиротворение лъха "Ще съблека аз мъртвият поет от мене." не е лоша идея. Здравей, Светослав - приеми го като пожелание.
  • Поздравления!
  • От душа и сърце е писано това…
Предложения
: ??:??