1.11.2019 г., 17:48 ч.

Когато приказките се повтарят... 

  Поезия » Философска
251 0 1

 

Когато приказките се повтарят...

 

Сигурно е вълшебство,

да се  се повтарят

и ме връщат пак в Детството –

всички приказки стари!...

 

... Може би не е просто

в този „поход“ обратен

да намеря и „остров“

от Съдбата изпратен!...

 

Всички приказки стари

с атмосфера магична –

ме отново „товарят“ –

със емоции лично, 

щом забравени чувства

пак ме грабват случайно

във велико изкуство:

да живееш безкрайно

в приказното вълшебство

на Отминало Време

все с надежда (естествено!)

да дадеш или вземеш...

 

Приказките такива –

днес обаче самотни –

пак в душите се впиват

и се вместват в Живота...

 

... Но понеже измина

страшно много от Времето

в тия дълги години

като срок отредени –

 

то съвсем не забавно

е вълшебството вече...

... А и толкоз отдавна:

де́тството е далече!...

 

От вълшебсво лишени

и от детска наивност –

просто обикновено

днес са: в Друга сетивност...

 

В нея да се повтори

пак магията чудна

на ония истории –

вече много е трудно!...

 

... Омота ни Съдбата

във объркана мрежа:

вероятно цената

плащаме за растежа!...

 

01.11.2019.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И все пак, ако успявам да задържим част от магията, или сме способни, да създаваме и нова... Не всичко е загубено...
    Поздравявам те.
Предложения
: ??:??