23.03.2018 г., 1:38 ч.  

Когато птиците умират 

  Поезия » Бели стихове
569 3 11

                 Когато птиците умират

                 небето тихо, тихо плаче

                 и вятър тъжно,тъжно свири

                 в клоните, в празните гнезда.

 

                 Когато птиците умират,

                 гората стене в самота,

                 а нейните листа зелени

                 повяхват в скръбна тишина.

 

                 Когато птиците умират

                 цветята полски ги повиват.

                 Денят ги пази като страж,

                 нощта плете им звезден креп.

 

                 Когато птиците умират,

                 потрепва нечие сърце,

                 сълза гореща се отронва,

                 проплаква мъничко дете.

 

                 

                 

                 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??