Дано да доживея до тропичния климат,
който ще обхване и нашите земи!...
Тогава ще бъда навярно на 130 години
и като юноша - ще си мисля единствено за жени…
Ще звучи отвсякъде и непрекъснато реге.
Боб Марли - по живковски - ще издигнем във култ.
Ще ошетам безброй момичета и пространства,
докато мисълта за тебе -
най-после завладее деня ми и ме превърне на шут…
Ще си имам колиба и бар непретенциозен на плажа,
С много напитки, всякаква музика, но без нормално WC…
Ще събирам безделници, влюбени и приятели даже,
доживели до тези години, макар като мен –
с разбито сърце…
И ще празнуваме - от сутрин до изгрев,
ще празнуваме непрекъснато дори без да има какво.
Като амеби ще се приспособим към климата,
за да ни мислят за луди, когато разказваме:
в стария климат какво е било…
© Красимир Чернев Всички права запазени