18.11.2008 г., 9:47 ч.

Когато се търси вината 

  Поезия
713 0 9
Блян, желан, но несторен.
Той разпитва и търси вина:
духът ми ли беше покорен,
сърцето ли в мене се спря?

Бе от тези, които се молят
и макар от надежди погълнат,
като лист пожълтял посред пролет,
той стоеше - сломен и несбъднат.

Насълзено с нерадост поглежда
към небето и после земята.
Аз не знам кой съдбите отрежда,
с моя блян ще потърсим вината.

© Петя Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??