22.07.2017 г., 8:39 ч.  

Когато си далече от дома 

  Поезия » Пейзажна, Философска
1156 0 1

Когато си далече от дома

и друг е аромата

на вятъра в косите на жените...

и липсват слънчогледовите ниви

в безкрайност пръснати под синьото небе

оставаш само ти

и дарбата, която носиш.

 

И стиснал шепа пръст от родната земя,

толкоз малка, ала толкова безкрайна...

посееш ли във нея с грижа и талант

мъничкото зрънце на успеха,

ще израсте от него истинска гора

и в нея славеите сладкогласни

гнездата си със удоволствие ще вият.

© Ангел Милев Всички права запазени

Посветено на всички Българи в други държави.

А също така на емигрантите в собствената им страна - България.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??